FINCA ESCONDIDA banner

Stel je eens voor...

Dat je niet wakker wordt van die ellendige wekker, maar door het gefluit van de vogels. 

Na een goede nachtrust veer je op vanuit je heerlijke boxspring, klaar voor een nieuwe dag! Je trekt de gordijnen open en wordt getrakteerd op prachtig uitzicht over een groene tuin met palmbomen. Ah, je bent op vakantie. Ondertussen pruttelt het Nespresso-apparaat, zodat je met een lekker ‘bakkie troost’ nog even terug je bed in stapt. Nog éven wegdromen bij dit heerlijke uitzicht

De enige keuze die je vandaag moet maken, is je kledingkeuze: trek je direct badkleding aan om te plonzen in het verkoelende zwembad of trek je sportieve kleding aan om het imposante kasteel van Xàtiva – met spectaculaire uitzicht over de stad te beklimmen? 

Ach, dat zijn zorgen voor later. Die geurende kop koffie wacht. Om daarna aan te schuiven aan het verse ontbijt van Finca Escondida. Een broodje met verse vijgenjam, een chiapudding met muesli uit eigen keuken, een vergeperste jus van de sinaasappels uit eigen tuin, vergezeld met een heerlijke warme croissant. 

Zie jij het al voor je? Aankomende zomer wordt dit scenario misschien wel werkelijkheid voor jou. Vergeet drukke resorts, je zwembadbed reserveren met je badhanddoek en vechten bij het overvolle buffet voor het laatste (kleffe) broodje. Vakantie vieren bij Finca Escondida staat gelijk aan écht ontspannen. Dat heb je wel verdiend na zo’n druk jaar. 

Verzekerd zijn van zo’n heerlijke vakantie (en vooruit: ons meehelpen te bouwen aan onze grote droom?) Reserveer alvast je nachten bij Finca Escondida. 

Je betaalt nu maar 80 euro per nacht, per kamer inclusief ontbijt. Dit is de laatste maand: zodra de boekingsmodule opent, betaal je vanaf 85 euro voor een 1-persoonskamer. 

(Hoe het verder werkt & voorwaarden vind je verderop op deze pagina)

Die nachten reserveren, hoe werkt dat?

Als je ons volgt op Instagram, weet je dat de bouw van de B&B-kamers in volle gang zijn. Geen nood: Je komt niet à la het tv-programma ‘Helse vakanties’ terecht in een bouwval. 😉

We lopen voor op de planning en in januari zijn de kamers klaar. Om marge te houden, is de verwachting dat we in meivakantie 2024 openen. Maar om een slag om de arm te houden, kun je pas datums reserveren zodra we écht klaar zijn. Je koopt nu dus (tegen een lagere prijs) een tegoedbon voor nachten – die je tot 3 jaar na opening kunt verzilveren.

Win-win: jij kunt tegen een lagere prijs nachten boeken en helpt ons bij het realiseren van onze ultieme droom. Let op: binnenkort verhogen we het nachttarief! Boek daarom nog snel je kamer. 

Dit is inbegrepen

Het stappenplan

Oh, mocht je het hebben gemist… hier een kleine rondleiding over het heerlijke landgoed 😍

tuin finca escondida

Voorwaarden

Meet 'the parents'

Binnenkort ben je misschien wel onze logee. Wel zo netjes dat we ons dan even voorstellen.

Wij zijn Jody en Sander, wereldreizigers in hart en nieren. In 2019 verruilden we onze banen in loondienst, sociale kring in Nederland en Sander’s appartement in Breda voor avontuur. We wilden werken waar en wanneer we wilden en ultieme vrijheid was voor ons het doel. 

We werkten vanaf de mooiste plekken (Thailand, Colombia en Mexico – om maar even wat te noemen) en leerden veel over onszelf én andere culturen. In 2021 verbleven we in Colombia en droomden we over ons toekomstige huis (en B&B) in Spanje. We gingen wat vooronderzoek doen om *ooit* die droom werkelijkheid te laten worden. Wisten wij veel dat we als verliefde pubers binnen no-time scrolden door de Spaanse Funda. 

Na tientallen bezichtigingen, verschillende biedingen, hier en daar een teleurstelling en vele lessen over de Spaanse huizenmarkt verder hebben we ein-de-lijk ons droomhuis gevonden in Xàtiva. Waar we jou vanaf 2024 hopen te ontvangen, zodat we jou hopelijk ook beter leren kennen! 

Hasta pronto! 

Jody & Sander

Jody en Sander

Waarom 'Finca Escondida'?

Met het antwoord ‘waarom niet?’ neem je vast geen genoegen, hè? 😉


Op het moment dat we door de poorten van dit landgoed liepen (zonder verwachtingen) wisten we het: dit is hét huis. In één klap waren we alle teleurstellingen en frustraties tijdens eerdere ervaringen in Spanje vergeten. Zodra we de tuin instapten waanden we ons in een andere wereld, een soort verborgen parel die je het liefst voor jezelf houdt.


De naam past er dus precies bij: ‘finca’ betekent ‘landgoed’ en ‘escondida’ betekent ‘verborgen’. Ons verborgen landgoed – maar waar we te trots op zijn om het niet met jou te delen. Tegelijkertijd is het ook een knipoog naar onze mooie reizen – In 2021 verbleven we in ‘Puerto Escondido’ (‘verborgen haven’) in Mexico, ook zo’n verborgen parel.Benieuwd wat dit magische stukje land met ons (en straks met jou) doet? Reserveer alvast je tegoedbon!

 

Over Xàtiva

Tot slot antwoord op de vraag: ‘Is Xàtiva leuk om te bezoeken?’ We zijn misschien een tikkeltje bevooroordeeld, maar kunnen hier volmondig ‘JA’ op antwoorden. Dit plaatsje ligt op een klein uurtje rijden van Valencia en je kunt het mooi combineren met een citytrip óf roadtrip door de gehele ‘Comunidad Valenciana’. We hebben hier al behoorlijk wat kilometers gevreten met onze Chevrolet Aveo dus kunnen je hier zeker over informeren. 

Xàtiva staat bekend om:

  • Het gezellige en knusse centrum: hier hangt echt nog de Spaanse sfeer.
  • Geen ‘harde G’ te bekennen: je zit vooral tussen de Spanjaarden. Je kunt hier dus optimaal genieten van de Spaanse cultuur.  
  • De ‘Fira d’Agost’: de augustusfeesten. In de laatste week van augustus pakken ze uit met een kermis, tentoonstellingen en feesten. Een feestje om mee te maken! 
  • En natuurlijk het bekende kasteel van Xàtiva dat jaarlijks veel toeristen trekt (en waar onlangs een Starwars-serie is opgenomen!)

 

Om hier te komen, kun je het beste vliegen op Valencia (eventueel Alicante, is iets langer rijden) en een huurauto voor de periode huren. Momenteel zijn huurprijzen laag en wij zitten tussen de bergen – dus fijn als je niet afhankelijk bent van vervoer als je even een ‘cafe con leche’ of paella in het centrum naar binnen wil werken ;-).